На Херсонщину доставили техніку, яка допоможе розбирати завали після обстрілів РФ

1 год назад 0

На Херсонщину передали гідравлічні обертові грейдерні захоплювачі. Це техніка, яка дозволяє швидше і безпечніше розбирати завали після обстрілів. А також підвищить шанси бути врятованими людям, які опинились під завалами.

Про в телемарафоні "Суспільне. Спротив" повідомив виконавчий директор мережі захисту національних інтересів "АНТС", експерт з питань політики та адвокації Василь Сегін.

За його словами, техніка складається з кількох пристроїв: гідравлічний захоплювач, руйнівник бетону та аксесуари до них, щоб швидко знімати та перемикати на іншу техніку.

"Цей захоплювач не допускає додаткових зміщень бетонних плит, якщо під ними хтось знаходиться. Раніше вони не використовувалися в Україні, в основному їх брали на експорт. Перед виправленням техніки на Херсонщину, представники аварійно-рятувальної служби приїздили до виробника, протестували її і сказали, що вона дійсно може бути корисною", — сказав Сегін.

У Херсоні зараз найбільший запит це компʼютерна техніка для налагоджування роботи органів місцевого самоврядування і представників центральних органів влади області. Оскільки всю техніку викрали російські військові, повідомив виконавчий директор "АНТС".

"Минулого року голова правління компанії Ганна Гопко перебувала з візитом у Тайвані. Під час перемовин було виділено один мільйон доларів для допомоги Херсонській області та Миколаєву. Ми допомагаємо їм з кризовою підтримкою комп’ютерної техніки, зарядних станцій і захоплювачів", — розповів Василь Сегін.