Херсонщина серед «найбільш уражених» мінуванням областей

2 года назад 0

Про це повідомляє у соціальних мережах пресслужба ГО "Асоціація саперів України"
Вітчизняні сапери від початку російського вторгнення слідкують за кількістю території України, яка може виявитися вибухонебезпечною через замінування.
Згідно висновків фахівців, які погоджені з оператором протимінної діяльності Demining Solutions, загальна цифра замінованих українських чорноземів дорівнює щонайменше 14% від усієї площі країни. За висновками спеціалістів, мінімум 82 525 квадратних кілометрів території України є замінованими.
Спеціалісти зазначають, що частина припущень грунтується винятково на інформації, отриманій із відкритих джерел, та не часто є повністю підтвердженою. Інколи до переліку можливо замінованих територій вносять ті, які просто підозрюються військовими чи й навіть цивільними через підозрілу активність ворожих військ у цих місцях.
Серед найбільш "уражених" регіонів" — Херсонщина, Запоріжжя, Київщина та Чернігівщина. Значно менше подібних "презентів" розташовано на Харківщині та Сумщині. Часто росіяни мінують просто автодороги, щоб перешкодити пересуванню та вбити більше мирного населення.