На Херсонщину прибув Віфлеємський Вогонь Миру

2 года назад 0

19 грудня 2021 року запам’ятається мешканцям та гостям міста багатьма відкриттями та особливо теплим буде спогад про Віфлеємський Вогонь Миру і Добра, який прибув на Херсонщину завдяки херсонським пластунам – членам Національної скаутської організації України «Пласт».
 Як повідомляє пресслужба Херсонської міської ради, у рамках урочистого відкриття новорічної ялинки, Вогонь Миру було передано очільникам міста та області, а згодом – в усі храми міста. 
Вогонь, який надихає на добрі справи та віру в перемогу над злом, до Свята Різдва зможуть отримати й всі бажаючі містяни.
 Що варто знати: Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, Вогонь заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, котрі перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану — до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю або гасити раз запалену від Вогню свічку — за твердженням священиків, від цього святість Вогню не втрачається.
 Є сподівання, що Вифлеємський Вогонь Миру оберігатиме нашу громаду та всю Україну від лиха й надалі.
 Дякуємо херсонським пластунам!