На херсонських дітях тестували експериментальні ліки: черговий безглуздий фейк російської пропаганди

2 месяца назад 0

Росіяни продовжують створювати безглузді фейки про Херсонську область, сподіваючись тим самим скомпрометувати українську владу. Черговою брехнею стали заяви про те, що перед початком повномасштабного вторгнення на херсонських дітях нібито тестували експериментальні медичні препарати. Звичайно, у цьому злочині окупанти звинувачують не лише “київський режим”, але й “закордонні фармацевтичні корпорації”.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Злочинний київський режим проводив випробування медичних препаратів на дітях із Херсонської та Запорізької областей, а також Л/ДНР. Факти такі є. Ми сьогодні їх обговорювали, тому нам необхідно буде надалі зробити звернення від двох палат для того, щоб ці факти були надбанням зокрема і міжнародних організацій”, – заявила російським ЗМІ Інна Святенко, віцеспікерка Ради Федерації РФ.

Чому “київський режим” проводив випробування саме в цих регіонах, Святенко не повідомляє. Також, як це не дивно, вона не наводить жодного доказу своїм словам. Схоже на те, що зазначена пані сама досить часто експериментує з медичними препаратами певної категорії.

Загалом, інформація про херсонських дітей, над якими проводили досліди, доволі схожа на інші російські фейки. Лише нагадаємо Вам вкиди про біолабораторії на території міста і домішки у питній воді, завдяки яким херсонці перетворювались на русофобів.