На Херсонському напрямку HIMARS забезпечує до 70 відсотків ураження цілей

2 года назад 0

Як українські військові виконують бойові задачі зі своїми американськими ракетними системами HIMARSРакетна система HIMARS в руках ЗСУ за три з половиною місяці зарекомендувала себе як ефективна зброя, знищивши вже сотні об’єктів російської армії – складів з боєприпасами, військових баз, мостів, переправ тощо.

Водночас журналістами видання The Wall Street Journal минулого місяця вдалося отримати унікальний доступ та поспілкуватися з підрозділом ракетної системи HIMARS, що ефективно знищує російську армію. Переповідаємо про те, як виглядає типове виконання бойової задачі розрахунком цієї ракетної системи.
“Бійці підрозділу готували вечерю, коли отримали свою п’ять за день задачу: поцілити у казарми та річну баржу, що перевозить боєприпаси та танки, на відстані 50 миль [орієнтовно 80 км] “, – розповідають у виданні.Ракетна система HIMARS в УкраїніУ два HIMARS втиснулися шість осіб – командир ввів дані про координати у планшетний комп’ютер, щоб визначити, з якого місця буде найбезпечніше здійснити пуски.

Коли HIMARS прибуває на місце запуску, навідник натискає одну кнопку, щоб спрямувати ракети в небо – і ще одну, щоб їх випустити. Загалом знадобилося тридцять секунд, щоб випустити сім ракет поспіль – ракети ще не встигли долетіти до цілі, а дві ракетні системи вже поверталися “на базу”.Через десять хвилин розрахунки отримали ще одну задачу – знищити радянські ракетні установки у 44 милях [близько 70 км] від місця базування підрозділу – низка ракет була успішна відправлена по ворожих позиціях.
Як розповідає командир підрозділу лейтенант Валентин Коваль, на Херсонському напрямку HIMARS забезпечує до 70 % ураження цілей. Зокрема, чотири машини його підрозділу знищили сотні росіян та “демілітаризували” близько 20 зенітних батарей.