На курортах Азовского моря во множестве появились жалящие медузы

4 года назад 0

Другий рік поспіль літо на азовському курорті Арабатська стрілка у Херсонській області супроводжується небаченою раніше навалою жалючих медуз-корнеротів, пише Голос України.
Відпочивальники жахаються: часом у воду не можна зайти, щоб не обпектися. Та найбільше потерпають маленькі діти, котрі просто не знають, що неприємних прибульців із щупальцями у воді треба обходити якнайдалі. От і на пляжі біля села Генгірка шестирічний хлопчина, котрий приїхав сюди разом із батьками — мешканцями Дніпровської області — опустив голову у воду, щоб роздивитися дно. І потрапив головою просто у велику медузу, яка вжалила його в очі. З опіками органів зору малого довелося везти до лікарні.
Фахівці з морської екології не виключають, що медузи будуть присутні на мілководді біля Арабатки і надалі. Ці істоти масово потрапляють сюди з Чорного моря через Керченську протоку. Там поглибили дно під час будівництва окупантами Кримського мосту, і течія, що посилилася, понесла до Азовського моря великі маси солонішої води "за компанію" з медузами. Тож з їх присутністю там, де раніше корнеротів не було, просто доведеться рахуватися.