На ліквідацію наслідків стихійного лиха обласна рада виділила 2,7 мільйона гривень

5 лет назад 0

Сьогодні, 18 червня, відбулась позачергова сесія Херсонської обласної ради у зв’язку з ліквідацією наслідків надзвичайної ситуації, пов’язаної з несприятливими погодними умовами по Херсонській області, повідомляє Херсонська обласна рада.

Нагадаємо, в період з 3 по 5 червня на території Херсонської області внаслідок потужного атмосферного циклону виникли небезпечні гідрометеорологічні явища, які супроводжувалися грозами, сильними зливами, градом, шквалами та поривами вітру штормової сили більше 30 м/с. Складні погодні умови спричинили пошкодження опор ліній електропередач, внаслідок чого було відключено 158 підстанцій та знеструмлено 24 населених пункти в районах. В зону стихійного лиха потрапили населені пункти: Олешківського, Бериславського, Голопристанського районів та смт Велика Лепетиха. Загальна сума понесених збитків інфраструктурі населених пунктів орієнтовно складає від 13 до 15 млн грн. Регіональною комісією ситуацію визнано надзвичайною місцевого рівня.

На допомогу постраждалому населенню задіяні усі служби, в тому числі й Херсонська обласна комунальна аварійно-рятувальна служба, проте, окрім житлових будинків, постраждали і споруди соціального призначення, які потребують негайного відновлення, інакше розпочнеться процес їхньої руйнації.

Депутати прийняли рішення щодо переказу коштів з обласного бюджету на користь районів, що потрапили до зон стихійного лиха.

На ліквідацію наслідків стихійного лиха виділено 2 мільйона 700 тисяч гривень: 2,0 млн грн – смт Нова Маячка Олешківського району, 500,0 тис. грн – Гладківській сільській раді Голопристанського району на ремонт школи, 200 тис. грн – Херсонській обласній комунальній аварійно-рятувальній службі на покриття витрат, використаних під час робіт по ліквідації стихійного лиха.

Також було підтримано звернення до Кабміну та Генеральної прокуратури України щодо ліквідації наслідків стихійного лиха та бездіяльності Державного агентства водних ресурсів України в Херсонській області, а також перевірки останньої щодо використання виділених коштів на систему відовідведення.