На півдні українські захисники знищили важливу техніку противника

12 месяцев назад 0

На одному із напрямків ЗСУ знищили важливу техніку противника, в тому числі танки. Як повідомляє пресслужба , за минулу добу ліквідовано вісім окупантів та знищено багато ворожої техніки.

Зокрема, на металобрухт пішли три танки, дві реактивні системи залпового вогню А-22, гармата, розвідувальний безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10" та ще один БпЛА, тип якого невизначено. Крім того, знищено три одиниці автобронетехніки ворога та два човни.

За даними пресслужби, наразі корабельне угруповання ворога зараз розгорнуто в кількості 17 кораблів із них 16 — в Чорному морі та один — в Азовському. На бойовому чергуванні перебувають два фрегати, що є надводними ракетоносіями, та споряджені 16 ракетами типу "Калібр".

"Триває контрбатарейна боротьба, ворог продовжує активно застосовувати тактичну авіацію, переміщує сили та засоби",  — розповіли військові.

У пресслужбі зазначають, що протягом доби ворог двічі спрямовував тактичну авіацію і в напрямку острова Зміїний, де випустив три керовані авіабомби. Водночас безпілотник оперативно-тактичного рівня, що курсував в тому районі, надвечір влучно знищили сили протиповітряної оборони повітряного командування "Південь".

Також повідомляється, що ворог завдав удару ракетою типу Х-59 по Херсону. Внаслідок удару зруйновано будівлю.

"П’ять разів тактична авіація противника здійснила пуски 14 керованих авіабомб у райони населених пунктів Ольгівка, Берислав, Миколаївка. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється",
— додали у пресслужбі.

Крім того, йдеться, що протягом доби окупанти обстрілювали населені пункти, серед яких Очаків, на Миколаївщині, а також Херсон, Інженерне, Садове, Микільське, Берислав – на Херсонщині.

Внаслідок цих обстрілів три цивільні особи поранено, зафіксовані пошкодження кілька приватних будинків, автівок та близько 30 гаражів тощо.

Атака дронами сьогодні — що відомо Нагадаємо, вночі ворог здійснив чергову дронову атаку по території України. Зокрема, з кримського мису Чауда безпілотники  "Shahed-131/136" були спрямовані переважно по південних регіонах. Три десятки ударних дронів знищено в зоні відповідальності Сил оборони півдня: 20 – на Вінниччині, 6 – на Одещині, 4 – на Миколаївщині.

Через влучання в об'єкт інфраструктури Калинівської громади спалахнула потужна пожежа. Для убезпечення цивільного населення від поширення вогню, місцева влада оперативно провела підготовчі заходи для евакуації.