На Таврійському напрямку Сили оборони закріплюються і просуваються вперед

7 месяцев назад 0

Сили оборони України на Мелітопольскому напрямку просуваються вперед, на Авдіївському та Шахтарському напрямках також мають ініціативу. За добу знищено 256 окупантів, двох узято в полон.
Як передає , про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун.

«Протягом минулої доби ворог завдав 21 авіаційного удару, найбільше їх зафіксовано на Запорізькому напрямку. Також окупанти здійснили 792 артобстріли. Загалом у зоні відповідальності ОСУ «Таврія», зокрема в районі Мар’їнки, протягом минулої доби ворог здійснив 13 невдалих атак. На Авдіївському та Шахтарському напрямках наші мають ініціативу та продовжують знищення ворога в глибині його оборони. На Мелітопольському напрямку триває наступальна операція, наші підрозділи завдають окупантам значних втрат в живій сили та техніці, відбито атаки ворога в районі Роботиного на Запоріжжі. Там також окупанти зазнають значних втрат. Загалом підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони Таврійського напрямку виконали за добу 930 вогневих завдань. Загальні втрати ворога становлять 256 осіб, два окупанти потрапили в полон. Знищені 39 одиниць військової техніки, зокрема один танк, три ББМ, шість артсистем, одну РСЗВ, 13 БПЛА, 13 автомобілів та дві одиниці дороговартісної техніки ворога» , — зазначив Штупун.

Також, за його інформацією, були знищені два ворожі склади боєприпасів.

За словами Штупуна, ворог підтягує свої сили, поповнює втрати і намагається атакувати. Водночас Сили оборони закріплюються і готуються просуватися далі.
Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України та Збройні сили днями вдарили по секретній базі росіян у тимчасово окупованому Мелітополі, внаслідок цього були поранені двоє російських ватажків та близько 10 росіян загинули.