На ТОТ Херсонщини неможливо отримати медичні послуги без російського паспорта та полісу страхування

6 месяцев назад 0

На тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області неможливо отримати медичні послуги без російського паспорта та псевдополісу обов'язкового медичного страхування.
Про це у марафоні "Суспільне. Спротив" повідомив перший заступник голови Херсонської облради  Юрій Соболевський .

За його словами, пункти оформлення так званих "полісів" російські окупанти відкрили в лікарнях, які працюють. І додав, що ті медичні послуги, які надають, дуже обмежені. Крім цього, не вистачає лікарів.

"Якесь обладнання завезли, але це більшою мірою обладнання, награбоване з наших лікарень правобережної Херсонщини, яке вони повивозили. В них немає спеціалістів, які могли б цим обладнанням користуватися та обслуговувати його. Тому по всіх складних випадках вони кажуть — їдьте лікуватися в Сімферополь. Більш-менш працює лікарня в Скадовську і в Генічеську, все інше функціонує на рівні ФАПів" , — говорить Соболевський.

Водночас перший заступник голови облради повідомив, що попри складі умови для життя на лівому березі, там досі є люди, які відмовляються брати російський паспорт.

Раніше Центр нацспротиву повідомив, що на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщинивійськові РФ зобов’язали керівників шкіл видати учням від 14 років поліси медичного страхування. Щоб отримати поліс, підліток повинен отримати російський паспорт.

Також на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонської області військові РФ роздали продуктові набори людям лише за наявності російського паспорта. Вони вимагали від жителів без паспорта РФ писати заяву на його отримання.