На вході у підвал росіяни чіпляли розтяжку, щоб люди мене не звільнили — староста села Хрещенівка

5 месяцев назад 0

Староста села Хрещенівка на Херсонщині Віктор Копилок розповів, що на вході у підвал, де росіяни утримували його у полоні, окупанти чіпляли розтяжку, щоб люди не звільнили його. Також загарбники катували старосту розпеченою кочергою.

Про це він розповів в етері

За його словами, після обшуку в його будинку росіяни протягом двох тижнів кожен день били старосту, «це вже стало нормою, вже не відчував коли били».

«Я більшу частину часу був у підвалі, з середини ти його сам не відкриєш. На другий чи третій день дозволили взяти подушку і ковдру. Всю ніч мене тримали у підвалі, на вході  чіпляли розтяжку, щоб люди не могли мене звільнити. Мені не можна було знаходитись у приміщенні. Росіяни зламали мені психіку. Були такі дні, що вони заводили мене у будинок, там було м’яке крісло. Вони розпалили плиту, ставили кочергу і двоє біля мене стоять, а інший нагрів кочергу і ступні на ногах палили розігрітою кочергою. Це було до того моменту поки я не зламався, поки я не втратив потяг до життя», – каже Віктор .

Також він розповів, що його дочка та дружина виїхали за день до обшуків та полону. Віктор Копиток –  староста сіл Хрещенівка, Шевченківка і Петрівка Нововоронцовської громади Бериславського району Херсонщини. Навесні минулого року під час окупації правобережної Херсонщини росіяни утримували його у полоні і катували.

За якийсь час у Хрещенівці відбулася ротація російських сил і про старосту просто забули. Він виїхав з окупації і повернувся в село вже після звільнення з силами оборони у жовтні минулого року.