На захопленій частині Херсонщини «виборчі дільниці» стоять порожніми — журналіст про псевдовибори окупантів

8 месяцев назад 0

Зараз на окупованій частині Херсонської області, як і на окупованій території Запорізької, Луганської та Донецької областей й Криму, російські окупанти проводять так звані «вибори».

Про це повідомив в етері кореспондент із Херсона Михайло Батрак.

За його словами, окупанти їздять по захоплених населених пунктах і змушують місцевих жителів «голосувати».

«Разом із ними їздять озброєні чоловіки. Крім того, окупанти облаштували в деяких населених пунктах «виборчі дільниці», куди також привозять людей для голосування, але ці «дільниці» зараз порожні.

Як нам розповіли жителі Скадовського району, «виборчі дільниці» повністю порожні, але інколи окупанти привозять повний автобус людей. Вони виходять, за щось голосують, їх знімають на камеру й вони їдуть» , — повідомив кореспондент.

Він наголосив, що також змушують голосувати людей, які працюють на місцевих підприємствах.

«Водночас в окупантів немає навіть списків виборців, тому одна людина може проголосувати безліч разів» , — повідомив Михайло Батрак.

Нагадаємо, окупанти організували псевдовибори з 8 по 10 вересня. Вони назвали це «єдиним днем голосування». Однак росіяни почали ходити по домівках людей у супроводі своїх «автоматників» ще до оголошення старту «виборів».

Водночас на тимчасово окупованих територіях окупанти не змогли знайти достатньої кількості спостерігачів на «вибори» серед місцевих і тому були змушені завозити їх із території РФ.

На тимчасово окупованій території Запорізької області через так звані «вибори» школи почнуть працювати з 11 вересня.
Мета фейкового волевиявлення — політична інтеграція окупованих територій у простір Росії.​