Начальник херсонської поліції має цілий мотопарк, але їздить на авто сусіда

8 месяцев назад 0

Начальник Головного управління Національної поліції у Херсонській області Ігор Король має цілий авто- і мотопарк, але старенький Lexus чомусь записав не на себе.

Такі інформацію містить його декларація за 2022 рік з профільного реєстру НАЗК.

Король у 2022 році заробив трохи більше 1,3 мільйона гривень і має 6 тисяч доларів заощаджень готівкою.

У родини давно у власності знаходяться дві квартири у Києві, декілька земельних ділянок під Києвом, одна в Карпатах і недобудована дача у Зазимʼї.

Це престижний населений пункт на березі Десни, який поступово перетворюється із дачного селища в елітний пригород Києва.
Земельна ділянка під цією недобудованою дачею в декларації теж є.

Оформлена вона на дружину головного поліціянта Херсонської області Олену, але через реєстр її відшукати не вдалося. Ми шукали цю ділянку тільки з однієї причини — побачити, наскільки далеко вона знаходиться від ділянки Анатолія Босакевича. Це маловідома людина, яка працює у будівельному бізнесі столиці. Але в декларації Ігоря Короля він теж є.

Ще 17 січня 2020 року Босакевич дозволив Королю безкоштовно їздити на його Lexus GX 470. Тоді Ігор Король був начальником Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Про Анатолія Босакевича відомо небагато. Він працює заступником директора ССК “Укрконсалтинг”, яке здає в оренду будівельну техніку. Також Босакевич був засновником Дніпровської районної у місті Києві організації “Європейської партії”.

Але окрім старенького Lexusʼа 2007 року у Ігоря Короля і Анатолія Босакевича є ще дещо спільне. Останній має нерухомість у тому ж Зазимʼї, а отже, може бути сусідом родини Королів. Окрім чужого Lexus Королі мають автомобіль Mitsubishi Outlander XL 2008 року, мопед Yamaha Vino, мотоцикли KTM Duke 390 і Honda NC 750X.