Росіяни відмовляють у безкоштовному житлі переселеняцям з Херсонщини, які відвідували окуповану територію області після “евакуації”

2 месяца назад 0

Окупанти позбавляють права на так звані “житлові сертифікати” тих херсонців, що повертались на окуповану територію області після виїзду до Росії навіть на кілька днів. Причиною цього є побоювання російських чиновників, що біженці, отримавши житло, просто продадуть його, або здаватимуть в оренду, а самі повернуться на Херсонщину.

Про це повідомляють кореспонденти , посилаючись на російські джерела, що приводять історію Вікторії, переселенки з Херсона.

Біженка Вікторія розповіла, що у лютому 2024 року разом зі своїм молодим чоловіком отримала сертифікат і вийшла на договір купівлі-продажу квартири у Краснодарі. Після перевірки через місяць парі прийшла відмова у виплаті через те, що вони перетнули кордон, коли їздили до Херсонської області. Хоча молоді цього не приховували: особисто робили запит до МВС і прикладали документи при подачі заявки. На думку їхнього ріелтора, проблема була саме в цій поїздці” , – повідомляють росЗМІ. 

Хлопець Вікторії, за її словами, повертався на лівобережжя Херсонщини лише на кілька днів, щоб оформити документи. Після цього його “житловий сертифікат” було анульовано. Тобто після подорожі додому одного з членів сім’ї, родина Вікторії залишилась без обіцяного житла.  Росіяни затвердили нові правила отримання “сертифікатів” влітку 2023 року. Причиною цього стала інформація, що багато херсонців отримують квартири, а потім продають їх — щоб з грошима повернутися на батьківщину чи виїхати до Європи.