Найбільший удар по аграріям: на відновлення Каховської ГЕС необхідно 2 млрд євро

2 недели назад 0

Щоб побудувати нову станцію замість зруйнованої російськими окупантами Каховської ГЕС, необхідно витратити 2 млрд євро та п’ять років.  

Про це заявив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в інтерв'ю Liga.net.

Він підкреслив, що знищення греблі негативно позначилося на аграріях. Очільник військової адміністрації додав, що всі ангари, елеватори та зерносховища знищені росіянами. Олександр Прокудін повідомив, що через теракти та окупацію частини регіону росіянами, найбільше постраждало вирощування баштанних культур та овочів, а також садівництво.

Посадовець сказав, що зараз на лівобережжі Дніпра неможливо вирощувати ягоди, фрукти, кукурудзу та рис, оскільки там немає води.

"Теракт знищив зрошувальні системи. Каховське водосховище було джерелом постачання води. Частину підприємств поблизу Дніпра — затоплено. Тільки на правобережжі аграрії не зібрали 100 000 т зернових та техкультур. 2,8 млрд грн збитків лише з зернових. Ті культури, які були затоплені чи залишилися без зрошення. Якщо по зерну ще можна якось сподіватися на дощі, то з фруктами та овочами так не вийде. Там вирощували персики, яблука, черешню, малину, виноград. Все це знищено" , — зазначив Олександр Прокудін.