Найгірша ситуація: коли в Херсоні з’явиться світло

1 год назад 0

Внаслідок російських ракетних ударів половина споживачів в Україні має труднощі з електропостачанням. Проте, найгірша ситуація спостерігається у нещодавно звільненому Херсоні.

Як планують відновлювати світло в ефірі телемарафону  представник ДТЕК Дмитро Сахарук, передає Центр журналістських розслідувань.

В Херсоні не має жодних графіків відключення світла, адже місто повністю відрізане від електропостачання. На відновлення світла в Херсоні кинуті всі сили енергетиків.

«Зараз там працюють «всім світом». Ми направили туди 6 бригад. Ремонтні роботи ускладнюються через замінування та зруйновані мости. До прикладу, щодня наші бригади мають вбрід переправлятися через річку Інгулець» , — зазначив Сахарук.
Варто додати, що раніше в ДТЕК заявляли, що на відновлення електричних мереж в Херсоні знадобиться щонайменше місяць. І це ще доволі оптимістичний сценарій. Для відновлення світла в місті катастрофічно не вистачає високовольтного обладнання.

Нагадаємо, коли відновлять електроенергію в деокупованих населених пунктах Херсонщини. Інші області формують бригади людей з технікою для відрядження до Херсонської області для відновлення всієї інфраструктури.