Напівзруйноване Рикове в Генічеському районі – без світла й води, але окупантам начхати на людей

8 месяцев назад 0

Жителі селища Рикове Генічеської громади, що постраждало від підриву складу боєприпасів, скаржаться на байдужість окупаційної влади щодо потреб населення напівзруйнованого села.

У червні українські військові завдали удару по великому складу боєприпасів окупантів, який вони облаштували на захопленому елеваторі в Риковому, перетворивши його на військову базу. Детонація тривала декілька годин, пошкоджено чимало житлових будинків та будівель.

Нещодавно, як уже писала «Гривна», окупаційна влада вирішила не відбудовувати зруйновану російськими боєприпасам​и школу в селищі Рикове, а перевести її в сусіднє село Рівне. Але, судячи з повідомлень від місцевих жителів, окупантам байдуже не лише на школу.​
У місцевих пабліках жителі Рикового пишуть, що представники окупаційної влади Херсонщини використовують ситуацію в селищі задля власного піару, при цьому нічого не роблячи для відновлення напівзруйнованого населеного пункту, пише .

«Я, житель селища Рикове, звертаюся до вас ось із якою проблемою. Після подій з елеватором у селищі (вибухи) половину села було знищено. Зараз адміністрація в Генічеську взагалі не вирішує наших проблем (водопостачання та електрика як такі відсутні). Нам сказали, що грошей на ліквідацію наслідків не виділено. Хоча начебто комусь платять за пошкодження будинків. Чиновники приїжджали і просто фотографувалися на тлі зруйнованих будинків, а далі нічого не робилося, якась показуха! Просимо підняти цю проблему…» – йдеться в повідомленні, розміщеному на одному з Telegram-каналів.Адміністратори каналу повідомляють, що не можуть перевірити правдивість повідомлення. Натомість пропагандисти, підконтрольні окупаційній владі Херсонської області, повідомляють про відновлювальні роботи в Риковому. Але з цих повідомлень важко скласти уявлення про масштаби робіт.

А підконтрольні окупантам чиновники справді використовують складну ситуацію, в якій опинилися жителі селища, у своїх інтересах. Зокрема, окупаційна «міністерка соціальної політики» Херсонської області Алла Бархарнова в червні використала мешканців Рикового як статистів під час запису ролика на підтримку Путіна.

На головній світлині: зруйнований елеватор у Риковому, де росіяни розмістили великий склад боєприпасів, скріншот з відео