Наркобізнес у прифронтових районах на межі Миколаївської та Херсонської областей. ДБР завершили розслідування

6 месяцев назад 0

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) 3 листопада завершили розслідування щодо угруповання, що налагодили постачання наркотиків у прифронтові райони Миколаївської та Херсонської областей. У жовтні 2022 року їх затримали та взяли під варту.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

За даними ДБР, організував угруповання житель Миколаївської області, який раніше займався наркобізнесом та був притягнутий до кримінальної відповідальності.

Під час воєнного стану чоловік вирішив створити стабільний канал постачання наркотиків у прифронтові райони. Для цього він залучив до справи трьох спільників з Березнегуватської громади Миколаївщини.

Слідчі ДБР встановили, що схема діяла наступним чином:

  • через послуги кур’єрської служби підозрюваний замовляв на вигадані анкетні дані та отримував поштою психотропні речовини "PVP";
  • чоловік зберігав продукцію на власному складі та фасував для подальшої реалізації;
  • далі передавав наркотики поплічникам "закладками" або напряму для подальшого збуту.

У ДБР зазначають, що подільники шукали покупців, у тому числі серед військових. Спілка розраховувала на зарплатню бійців та перебування у стресових ситуаціях, адже це спонукатиме воїнів до вживання наркоречовин.

Членів угруповання підозрюють у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечних психотропних речовин організованою групою. Санкція статті передбачає ув'язнення строком до 12 років з конфіскацією майна.