НАЗК перевірило декларацію заступника керівника Херсонської обласної прокуратури

1 месяц назад 0

Національне агентство з питань запобігання корупції перевірило декларацію заступника керівника Херсонської обласної прокуратури Олександр Михаліка за 2021 рік. У ній знайшли порушення.
Про це свідчить документ з сайту НАЗК.
Михалік у декларації вказав недостовірні та неточні відомості на 15,5 тисяч гривень. Також він вказав відомості, які не підлягали відображенню. Крім цього, прокурор вказав відомості, що не вдалось перевірити.
Декларування недостовірних відомостей стосується нібито відсутності даних для ідентифікації за межами України, хоча у Олександр Михаліка є закордонний паспорт.
Також він неправильно порахував свою посаду, як таку, що формально пов’язана з високим рівнем корупційних ризиків, і не задекларував оренду земельної ділянки.
Крім цього, прокурор не вказав реєстраційні номери квартир у Харкові та будинку в Херсоні. Ще Михалік вніс у декларацію інформацію про годинник, який не підлягає відображенню через ціну.
Додатково він записав у декларацію інформацію про ще один годинник та скриньку для їх зберігання. Національне агентство з питань запобігання корупції не змогло з’ясувати інформацію про їх наявність.
На завершення прокурор завищив на 15,5 тисяч гривень причепа у своїй власності та не вказав наявність активних рахунків у двох банках.
У 2023 році Херсонська обласна прокуратура подала позови про відшкодування державі шкоди за злочини з ознаками корупції на 5 мільйонів 101 тисячу гривень. Суд відкрив провадження у справах на 237 тисяч гривень. Відшкодувань за цими справами немає.