Назвали найбільш поширені симптоми аритмії

4 года назад 0

Різні аритмії будуть мати несхожі симптоми, або взагалі не мати ніяких симптомів.

Однак існують ознаки, найбільш поширені для більшості аритмій. Якщо ви регулярно відчуваєте один або декілька з цих симптомів, важливо поговорити з лікарем для діагностики та призначення лікування.

Непритомність

Непритомність є серйозним потенційним симптомом аритмії. Він виникає, коли мозок не отримує достатньо кисню. Аритмія може вплинути на те, скільки кисню серце доставляє в організм.

Запаморочення

Запаморочення є ще одним симптомом, який можуть виникнути через нестачу кисню в мозку, однак, це не так серйозно, як непритомність. Ви можете відчувати, що втрачаєте свідомість, тіло буде відчувати себе важким, зір стане розмитим або ви втратите рівновагу. Якщо симптоми тривають довше 10 або 15 хвилин, слід негайно викликати лікаря.

Блідість

Блідість-симптом, що виникає, коли шкіра не отримує достатньо крові. Недолік крові в кровоносних судинах призводить до того, що шкіра злегка змінює колір. Якщо блідість розвивається раптово і зачіпає більшу частину тіла – це тривожний симптом.

Утруднення дихання

Утруднене дихання — відчуття, що ви не отримуєте достатньо повітря. Оскільки багато аритмій призводять до того, що серце не буде перекачувати достатню кількість кисню, ви можете відчувати, що дихаєте недостатньо швидко.

Біль у грудях

Біль у грудях від аритмії буде виникати навколо області серця. Це називається стенокардією і виникає, коли кровоносні судини навколо серця не отримують достатнього кровотоку і кисню. Порушення серцевого ритму є результатом “несправності” в серці, яка часто може привести до того, що серце відкачує менше крові і, отже, менше кисню.