Небойова втрата? Стало відомо, від чого загинула військова з Каховщини

2 года назад 0

В пресслужбі Операції об’єднаних сил стверджують, що її смерть була не бойовою.

Загибель 24-річної військової з Херсонщини Тетяни Алхімової 6 листопада в зоні проведення ООС не була пов’язана з виконанням бойового завдання. Про це повідомила пресслужба Операції об’єднаних сил.

«Попepeдньо вcтановлeно, що молодший cepжант, командиp відділeння, пepeбуваючи на війcьковій cлужбі, cамоcтійно здійcнила поcтpіл із довіpeної їй штатної збpої. Від отpиманої тpавми поcтpаждала помepла на міcці», – прокоментувала пресслужба спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил.

За фактом загибелі військової спеціалізованою прокуратурою ведеться слідство. Кримінальне провадження відкрито за статтею “Вбивство”, але слідчі розглядають версії самогубства, доведення до самогубства та необережного поводження зі зброєю.

Про загибель Тетяни Алхімової стало відомо 9 листопада. Останнє її місце служби  – командир відділення безпілотних авіаційних комплексів взводу безпілотних авіаційних комплексів розвідувальної роти 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені Костя Гордієнка. Родом вона була з Козачих Лагерів Олешківської громади Херсонського району, але проживала в Таврійську Каховського району. Поховали її 10 листопада на Алеї Слави кладовища Нової Каховки.

Про те, що Тетяна Алхімова загинула 6 листопада під час виконання саме бойового завдання повідомили на офіційних сайтах Олешківської, Таврійської і Новокаховської громад. Проте в оперативному зведенні пресслужби ООС цього дня не було жодної інформації про втрати з боку українських військовослужбовців.

Олег БАТУРІН.
Фото з сайту Таврійської міської громади.
Новий день