НедоРосія: на мінералці з Каховки не вказують країну виробника

2 месяца назад 0

На тичасовано окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей з'явилася цікава тенденція. На етикатках пляшок з мінералкою і газованими напоями не вказують країну виробника.

Про це повідомляє .

“Купили недавно пляшку мінеральної води "Каховка", подивилися етикетку, а там, де значиться адреса, не вказано країну, — повідомляє наш користувач з Нової Каховки. —  Хоча раніше все це вказувалося. Дата виготовлення 31 березня 2024 року” .

Отже, пройшло півтора року після проведення "референдуму", а місцеві підприємці чомусь не вказують на етикетці країну виробника.
Те саме стосується і виробників із Запорізької області — ось дві пляшки з-під солодкої води з Мелітополя. Дати виготовлення “з Україною” — 12 квітня 2024 року, “без України” — 24 травня 2024 року.


А ось кетчуп чисто російського виробництва. Тут країна виробника вказана — Росія.

“Якось все це дивно. Плюс на додачу ще й відсутність офіційних відділень "Пошти Росії" теж справляє враження, що ми живемо на території недоРосії. І ніхто з представників місцевої влади не може зрозуміло пояснити, чому так відбувається. Єдина їхня відповідь — це те, що зараз лівобережжя Херсонщини перебуває в "перехідному періоді", який згідно російських документів буде тривати до 1 січня 2026 року”, — резюмує новокаховчанин.

Підприємців можна зрозуміти. Очевидно, в такий спосіб вони перестраховуються, адже розуміють, що Україна повернеться, і тоді доведеться відповідати за спрівпрацю з країною-окупантом. Та чи допоможе їм такий трюк уникнути відповідальності — покаже час.

Нагадаємо, завод "Тройка" з виробництва мінеральної воли "Каховка" окупанти захопили 1 квітня 2022 року. Звідтоді він кілька разів переходив "з рук в руки". Кому належить нині — важко сказати.

На головній світлині: російський пропагандист Володимир Соловйов купує пляшку мінеральної води «Каховка» в окупованій Новій Каховці 9 червня 2023 року. Фото: скріншот з відео.