Негативні моменти у використанні ультрабуків

3 года назад 0

Ультрабуки мають досить високий попит та поширення на сучасному ринку, тому що за рахунок компактних розмірів та тонкості корпусу їх зручно використовувати практично у будь-якому місці. Так, наприклад, можна буде працювати в дорозі або навіть виконувати певні дії тримаючи пристрій в повітрі, що може бути необхідністю в певній ситуації. Однак така техніка має певні негативні моменти, на які подивіться перед здійсненням покупки.
Які недоліки є у роботі ультрабуків?
Найбільш яскравими моментами є такі:

  • Недостатньо високий рівень продуктивності для використання ігрових додатків та певних програм. Незважаючи на те, що деякі моделі ультрабуків все ж таки можуть використовуватися для відтворення різних ігрових додатків, в більшості випадків такі пристрої передбачають роботу виключно з документами та тими програмами, які не вимагають високих показників продуктивності. Справа в тому, що у невеликі розміри пристрою досить складно закласти потужне залізо, а якщо це зробити і виходить – вартість товару стає недоступною для більшості покупців.
  • Відсутність якісного охолодження або його відсутність. Справа в тому, що в невеликих розмірах ультрабуку досить складно провести розміщення якісного охолодження, внаслідок чого цей процес виробляється досить сумнівно. У деяких моделях охолодження зовсім відсутнє, внаслідок чого пристрій досить часто перегрівається. Постійні перегріви можуть не тільки негативно позначитися на можливості виконання різних функцій, але й впливати на стан внутрішніх компонентів, внаслідок чого поломки будуть значно частіше, ніж на звичайному ноутбуці. У випадку, якщо у користувача виникне потреба у використанні важких програм – варто очікувати, що в певний момент пристрій може перегрітися і просто вимкнутись. Якщо є необхідність роботи з досить складними та вимогливими програмами – краще звернути увагу на придбання звичайного ноутбука.
  • Відсутність можливості оновлення системи. Це також є недоліком у використанні подібної техніки, тому що навіть можливості замінити акумулятор у тому випадку, якщо його робота значно погіршиться, просто не буде. В результаті при появі серйозних проблем легше придбати новий пристрій.

Що можна сказати про ціну на такий товар?
Насправді багато користувачів відносять даний момент також до негативних особливостей ультрабуків, так як вартість подібного товару виявляється досить високою. Справа в тому, що в процесі виробництва використовуються досить якісні інноваційні матеріали, які дозволяють закласти все необхідне невеликі розміри пристрою.