Неспокій ворога в глибокому тилу є сталою методикою контрнаступу ЗСУ — Гуменюк

9 месяцев назад 0

Стала методика нашого контрнаступу — коли в глибокому тилу ворог відчуває неспокій.

Як передає , про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

“Стала методика нашого контрнаступу — коли в глибокому тилу ворог відчуває неспокій. Там, де вони відчували себе в безпеці, вони раптом знаходять “бавовну”,  — сказала Гуменюк.

Вона наголосила, що таким чином і працює той самий контрнаступ, який всі хочуть побачити в стилі екшену, а насправді він працює дуже делікатно, дуже віддалено і дозованими порціями.
“Наші ракетно-артилерійські підрозділи плідно працюють. За сьогоднішню добу маємо знищення боєприпасів ворога у двох пунктах боєпостачання. Це означає, що запасів у ворога буде менше, потужностей буде менше”, — зазначила керівник Об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".

Вона підкреслила, що, попри те, що сьогодні російські військові намагаються наростити свою присутність з лівого берега на правий, українські Сили оборони працюють плідно і продовжують нищити ворожі позиції.
За словами Гуменюк, загарбники з усіх боків намагаються повернутися на ті позиції, які втратили під час техногенної катастрофи, яку самі ж і спровокували, але "наша бойова робота заважає їм у цьому досить методично".
“Вони повертаються на облаштовані додаткові рубежі оборони. Там вони вже відчули себе затишно і комфортно, туди поки що не долітають наші снаряди, там вони відчувають себе захищеними” , — зазначила Гуменюк.

​Як повідомляв Укрінформ, ЗСУ наступають на півдні та стримують атаки ворога на чотирьох напрямках.​