Невловимий Варчук: заступник голови ОДА півроку ховався від звільнення

3 года назад 0

 Наприкінці грудня голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута звільнив свого заступника Сергія Варчука, якого, ніхто півроку не бачив на роботі. Як призначали Варчука У лютому 2021 року Офіс Президента розглядав кандидатуру одеського бізнесмена Сергія Варчука кандидатом на посаду голови Херсонської ОДА, про що ми писали ще тоді.

Але, реноме людини Коломойського та слабкі позиції у Офісі не дозволили йому переграти Сергія Козиря, призначення якого лобіював Юрій Гусєв та підтримував заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко.

1 березня Президент призначив Козиря головою Херсонської ОДА, а через два тижні він призначив своїм радником на громадських засадах Сергія Варчука. 6 квітня Варчука перевели на посаду штатного радника, а 19 квітня вже звільнили.

Вже тоді було відомо, що Варчук претендує на посаду першого заступника голови ОДА.

Але, у липні того ж року Варчук став заступником голови Херсонської ОДА.

11 липня його офіційно представили як заступника, а через кілька днів джерело МОСТа в ОДА повідомило, що Варчука звільнили на наступний день після призначення.

Цю подію не коментували тоді і вона поступово забулася. Аж поки губернатором у жовтні не став Геннадій Лагута і не з'ясувалося, що Варчук досі його заступник.

Хоча, у будівлі Херсонської ОДА його не бачили.

Де ж він був? Згідно відповіді на запит видання Мост, Сергій Варчук весь цей час хворів та  був у відпустці, за свій рахунок. При чому, хворів він виключно у будні дні.

Працював він тільки з 11 по 25 жовтня, коли тодішній губернатор Сергій Козир був у відпустці на час виборів і не міг його звільнити. В інші дні Козир не міг звільнити Варчука, адже КЗОТ забороняє звільняти людину на лікарняному.Судячи з усього, звільнили Варчука тільки 28 грудня, у день виходу з лікарняного.

Всі ці півроку, поки Варчук «працював», він справно отримував зарплатню. 

Як радник Сергій Варчук заробив близько 30 тис. гривень.А як заступник близько 55 тис. гривень. Хто це взагалі такий? У 2010 рокі бізнесмен Сергій Варчук став депутатом Одеської міськради. Він представляв Партію регіонів, а після Революції гідності увійшов до новоствореної на той момент депутатської групи «Довіряй справам», яку контролював нинішній мер міста Одеси Геннадій Труханов.

У 2015 році Варчук також пробував свої сили у політиці, намагаючись стати депутатом одеської облради. Він представляв партію "Відродження". Але програв вибори.

При цьому Варчук на платній основі працював помічником колишнього нардепа-регіонала Віталія Барвіненка.

Крім того, Варчук очолював міський департамент "Євробаскет-2015", який займався підготовкою до проведення міжнародного чемпіонату з баскетболу в Одесі. Інвестором будівництва арени тоді був партнер Варчука Коломойський.

Мост