Незвичайний стиль херсонського художника

4 года назад 0

Херсонський художник Сергій Сєрко не обмежується в одному стилі і те, як працює, називає неошаманізмом. Чоловік досліджує світ і втілює це у своїх картинах.
Дати людям відчуття спокою, гармонії та тиші. Так характеризує мету своєї творчості сам художник: " Останнім часом усі мої картини на тему благості, спокою, миру — це такі ландшафти, десь природа, якісь дачні херсонські сюжети. Наприклад, риболовля, човен. Останнім часом, дуже тягне до природи і хочеться поділитись цим зі своїм глядачем, щоб він відчув таку мелодію та спокій – благість ", — говорить Сергій Сєрко.
Сергій Сєрко почав свій творчий шлях 10 років тому. Говорить, малював ще у дитинстві — на задніх партах у школі, але професійно вирішив цим займатися 2010-го року: " Але все ж таки все це робиться для себе, для задоволення. Сюжети, які я використовую – це зазвичай пошук себе у цьому світі та в цьому просторі ".
За словами Сергія Сєрка, в його творчості поєднані різні напрямки мистецтва: " Неошаманізм — це в першу чергу дослідження себе, світу через мистецтво. Тобто ми можемо за допомоги форм, кольору, символів спілкуватись з собою, з людьми, а також з космосом ".
Підтримує Сергія в усьому кохана Марія. Дівчина говорить, якщо вона — хаос, то він — спокій. Саме цей баланс допомагає парі, за їх словами, у творчості та відносинах: " Мені дуже подобається початкова творчість Сергія — це 2012-2015 роки. Ці картини дуже дрібні. Там багато його внутрішнього світу, світу його персонажів. Це дуже захоплює. Там дуже багато символізму і неошаманізму ", — розповідає Марія Загурська.
Родіон Красновид — ініціатор проведення другої персональної виставки Сергія Сєрка. Чоловік говорить, що у творчості Сергія його цікавить тема дослідження суспільства і внутрішнього світу людини: " В нього багато великоформатних робіт. Він створює настрій. Його техніка неповторна. Він є унікальним митцем в плані створення контенту, залучення до своєї творчості внутрішнього світу людини та діалогу з суспільством ".
За матеріалами Суспільне. Херсон