Новий навчальний рік: у Херсонській громаді цьогоріч онлайн навчатимуться 25 тисяч школярів

8 месяцев назад 0

1 вересня 2023 року у Херсонській громаді розпочнуть навчання близько 25 тисяч школярів. В перший клас цьогоріч підуть півтори тисячі учнів.

Про це  в Telegram Херсонської міської військової адміністрації.

Як повідомили в МВА, навчання відбуватиметься у дистанційному форматі в 52 школах.

"Учні, які перебувають у Херсонській громаді, отримали паперові підручники. Діти, які виїхали, можуть скористатись електронними версіями, що будуть доступні протягом навчального року на сайтах і Facebook сторінках закладів", — йдеться у повідомленні.

Через повномасштабне вторгнення РФ у громаді зруйнована одна школа і два дитсадки. В багатьох — вибиті вікна та пошкоджені дахи і стіни. З початку війни загинули дві дитини, 26 — були поранені.

За даними МВА, до війни у школах Херсонської громади навчалося майже 35 тисяч дітей.

Що відомо по обстріли російськими військами навчальних закладів на Херсонщині ​За період деокупації Херсона військові РФ чотири рази обстріляли гімназію №20. В перші рази був пошкоджений дах, останній раз — наймасивніше, через загоряння завдали найбільші збитки. Заклад треба відбудовувати з нуля.

Російська армія 27 березня 2023 року увечері обстріляла Херсон. Снаряди влучили на повір'я навчально виховного комплексу №8. На місцях їх влучання утворились вирви.

18 квітня 2023 року російські військові вдарили по селу Зміївка Бериславської громади Херсонської області. Вкотре поцілили у будівлю місцевої школи.

Опівночі 17 серпня 2023 року російський снаряд влучив у будинок дитячої творчості в Херсоні. У цьому позашкільному закладі займались діти, тепер він майже зруйнований.

Попередня сума збитків пошкоджених обстрілами РФ шкіл та садків у Херсоні складає 80 мільйонів гривень.