Новітні укриття типу «Парасолька» доставлені до Херсонщини

3 дня назад 0

Аби забезпечити надійний захист наших військових на передовій, коштом обласного бюджету закупили новітні укриття типу “Парасолька”.
Всього придбали десять таких захисних конструкцій, половина з яких – уже доставлені до регіону. Загальна вартість – 17,8 млн грн. Вони виготовлені з бронесталі, дозволяють одночасно вести вогонь у різних напрямках і забезпечують максимальну безпеку. Їх розробила компанія «Parabella» – підприємство з майже 70-річним досвідом.
«Парасолька» була випробувана за усіма стандартами, як українськими, так і НАТО, а головне – отримала схвалення від наших Захисників і Захисниць. Укриття здатне витримати обстріли з усіх видів стрілецької зброї, фугасні артснаряди, атаки дронів тощо. Також серед переваг – простота та мобільність: для монтажу треба лише година часу і щонайменше двоє військових. Сама ж конструкція дозволяє захистити до 10 військовослужбовців одночасно. За потреби укриття можна швидко розібрати і перемістити на іншу позицію.Крім того, воно непомітне для ворога, а тришарове покриття захищає від корозії та утримує тепло, що особливо важливо в польових умовах.