Обмеження електроенергії повертаються: кого торкнуться відключення

1 месяц назад 0

Укренерго оголосило про введення тимчасових обмежень на споживання електроенергії для промислових підприємств та бізнесу. Ці обмеження триватимуть з 17:00 до 22:00 і будуть стосуватися однієї черги обмеження потужності.

Сказано, що ці заходи не будуть поширюватися на споживання електроенергії населенням, критичною інфраструктурою чи об’єктами оборонної промисловості.Це означає, що звичайні споживачі та об'єкти, які є важливими для національної безпеки і функціонування критичної інфраструктури, не підпадатимуть під ці обмеження.

Причинами для введення обмежень є два основні фактори:

  • Дефіцит потужності : Система електропостачання зазнала значних ушкоджень через атаки з боку росії, що призвело до недостатності доступних потужностей для покриття всіх потреб споживачів.
  • Підвищене споживання електроенергії : Через аномально високу температуру повітря, яка на півдні та сході України досягла +30 градусів, збільшився попит на електроенергію, що також сприяє виникненню дефіциту.
  • Укренерго просить громадян раціонально споживати електроенергію у період з 16:00 до 23:00, щоб допомогти зменшити навантаження на електричну мережу та забезпечити стабільність постачання енергії для критичних об'єктів і населення.