Оборонні блоки на Херсонщину постачатиме підприємство родини екскерівника «Укроборонпрому»

3 месяца назад 0

Департамент з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації уклав угоду з ТОВ «Планета РС» на постачання 1673 фундаментальних блоків на загальну суму понад 3,7 мільйона гривень. Підприємство належить родині екскерівника «Укроборонпрому» Романа Романова.

Про це повідомляє .

Відповідно до рішення Ради оборони Херсонської області та Закону України «Про публічні закупівлі», закупівлю здійснили без тендерної процедури. 

Відповідно до угоди, укладеної 7 червня 2024 року та оприлюдненої 14 червня, один фундаментальний блок коштує 1875 гривень.

ТОВ «Планета РС» зареєстроване в Херсоні, має досвід роботи понад 17 років. 

Однією з засновниць та кінцевих бенефіціарних власниць підприємства із 50%-ю часткою є Романова Людмила Миколаївна — дружина Романа Романова, колишнього керівника «Укроборонпрому» (2014 — 2018 рр.).

Загалом підприємство у 2024 році отримало три замовлення за кошти бюджету – і всі три у Херсоні — на загальну суму 4 423 819 грн.

Варто зазначити, що родина Романова вже отримувала замовлення в Херсоні, що привертало увагу журналістів: у листопаді 2023 року херсонське управління освіти придбало у ТОВ «Автопланета Плюс» позашляховик вартістю понад 1 мільйон гривень.

Ця ж компанія нещодавно отримала від Херсонської МВА пільгу на сплату земельного податку, як і низка інших компаній на території Херсона.

Наразі Роман Романов — один з інвесторів будівельного заводу у США: разом із партнерами виробляє бруківку у США. У планах – створення великого індустріального парку. Раніше Романов був дилером корпорації «Богдан».