Очолила окупаційну адміністрацію:СБУ повідомила про підозру у держзраді колишній старості села на Херсонщині

1 неделя назад 0

Служба безпеки зібрала доказову базу на ще одну керівницю окупаційних органів рф на тимчасово захопленій частині Херсонської області.

Зрадницею виявилася колишня староста Володимирівського старостинського округу, яка за своїми посадовими обов’язками також входила до складу виконавчого комітету Лазурненської селищної ради Скадовського району.
 
Про це повідомляє Управління СБ України в Чернівецькій області.

Після захоплення частини Херсонщини військами рф, чиновниця одразу добровільно змінила у своєму кабінеті український прапор на ворожий триколор. Окупанти оцінили таку лояльність і призначили зрадницю на посаду голови фейкової «адміністрації села Володимирівка військово-цивільної адміністрації Лазурненської селищної територіальної громади». Після так званого «приєднання до рф» вона стала «начальником територіального управління села Володимирівка Адміністрації Скадовського муніципального округу».

За оперативними даними, зрадниця також стала «депутаткою» окупаційного «Совєта депутатів Скадовського муніципального округу» від політичної партії «єдіная росія».

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмисниці заочно повідомили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

— ч. 1 ст. 111 (державна зрада);

— ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).

Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадниці до відповідальності.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.