Очолив окупаційне «БТІ» та сприяв реєстрації українських підприємств у фіскальних органах країни-агресора – судитимуть херсонського адвоката

2 месяца назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної та Херсонської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно місцевого адвоката за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що обвинувачений, під час тимчасової окупації Херсона пішов на співпрацю з ворогом. Він обійняв посаду так званого «виконуючого обов’язки начальника» у незаконно створеному  органі —  «Государственное унитарное предприятие «Бюро технической инвентаризации», створене на базі аналогічної української установи.
 
На цій посаді він підбирав та працевлаштовував співробітників, організовував їм виплату зарплатні у рублях. 
 
Чоловік надавав представникам інших незаконно створених установ документи щодо нерухомого майна підприємств Херсона, які перереєструвалися за російським законодавствам у фіскальних органах країни-агресора. 
 
Наразі обвинувачений утримується під вартою, де очікуватиме на вирок суду.
 
Досудове розслідування здійснювалося УСБ України в Херсонській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.