Охороняв залізницю для окупантів та закликав до проведення псевдореферендуму – за колабораціонізм судитимуть мешканця Херсона

7 месяцев назад 0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевого мешканця за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством установлено, що обвинувачений — колишній співробітник Херсонського загону воєнізованої охорони регіональної філії АТ «Укрзалізниця». Під час тимчасової окупації міста він пішов на співпрацю з ворогом та став так званим «охранником» «государственного унитарного предприятия «Херсонская железная дорога».
 
Також чоловік робив публічні заклики на підтримку держави-агресора. Він надав інтерв’ю проросійському медіа, в якому закликав містян прийти та проголосувати на псевдореферендумі щодо виходу зі складу України та приєднання до рф тимчасово окупованої території.
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими ТУ ДБР у місті Мелітополі. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.