Окупаційна влада хоче розвивати технології штучного інтелекту на захоплених територіях Херсонщини

5 месяцев назад 0

Окупаційна влада хоче розвивати технології штучного інтелекту на захоплених територіях Херсонщини.

Інформацію про це опублікували проросійські телеграм канали.

Зазначається, що Херсонська область разом із 88 регіонами Росії взяла участь у дослідженні “Індекс інтелектуальної зрілості”. Аналіз являв собою оцінку використання штучного інтелекту в економіці та держуправлінні.

“Дослідження провели відповідно до доручення президента Російської Федерації для забезпечення впровадження найбільш успішних практик застосування технологій штучного інтелекту в суб’єктах РФ” , – йдеться у дописі.

Зі свого боку, в окупаційному Мінцифри заявили, що Херсонська область має “величезний потенціал використання штучного інтелекту”.

“У майбутньому застосування ШІ може торкнутися сфер медицини, камер зовнішнього спостереження і транспорту” , – заявив заступник окупаційного міністра цифрового розвитку і масових комунікацій Херсонської області Михайло Шпір.

Зі свого боку, нагадаємо, що на лівому березі Херсонщини з початком повномасштабного вторгнення РФ суттєво зменшилась кількість мешканців. Лише у Каховській громаді, за словами законної влади, залишилося менше третини жителів – проти колишніх 45 тисяч населення. Подібна ситуація спостерігається і в інших громадах лівобережжя.

Люди виїжджають через відсутність доступу до медичних та соціальних послуг, обстріли і тиск з боку окупантів.
Так, у тій же Каховській громаді окупаційна влада заявила, що мешканці, які не матимуть на 1 січня 2024 року російського паспорту, не зможуть отримати медичну допомогу, соціальні виплати, пенсію та будуть “депортовані до кордонів”.