Окупаційні вузи обіцяють цьогоріч вийти з дистанційного навчання

1 месяц назад 0

У фейкові аналоги херсонських вузів, які створили окупанти, беруть нині всіх підряд. Навіть тих, хто не зміг скласти іспити у Росії. Окупантам треба за будь-яку ціну показати картинку «стабільності», а так звані вузи з так званими студентами для цього підходять дуже добре.

«До нас вступають хлопці і дівчата з Пермі, Краснодара, Ростова-на-Дону, Санкт-Петербурга, Москви і навіть східних регіонів країни», — розповіла в ефірі програми «Вечірній Херсон» на окупаційному радіо «Таврия» фейковий проректор з інформаційного забезпечення і загальних питань фейкового Херсонського державного педагогічного університету Олена Волкова. Така цікавість, на її думку, пов’язана «з безпрецедентним рівнем підтримки з боку держави».

А у фейковому Херсонському технічному університеті, який базується в окупованому Генічеську, «тривають ремонтні роботи у корпусах». Так повідомила окупаційна адміністрація «муніципального округу». Щоправда, на фото показала лише один (але з різних ракурсів) корпус, який назвала основним.Це триповерхова споруда біля колишнього винзаводу на вулиці Центральній, де колись базувалась філія справжнього ХНТУ. Все, що змогли наразі зробити окупанти, це пофарбувати її фасад.

«Сотні студентів, які навчаються дистанційно, зможуть повернутись до очного формату у комфортних умовах», — повідомила у соцмережі «адміністрація». Щоправда, ці «сотні» ніхто ніколи не бачив. Та і як вони вмістились би у цю невелику споруду, незрозуміло. Але те, що фейковий вуз таки запрацює, можна бути впевненим, адже, за словами «ректора» Галини Райко, там «створено дві інноваційні лабораторії з проектування і програмування безпілотних літальних апаратів». Враховуючи те, як окупантам потрібні БПЛА, можливо лише ці цехи зі збирання, які Райко назвала «лабораторіями», і запрацюють.

Борис ВИНОГРАДОВ,