Обійняв посаду у місцевій окупаційній адміністрації – підозру від СБУ отримав мешканець Бериславського району

4 месяца назад 0

Служба безпеки України систематично викриває зрадників, які під час тимчасової окупації правобережної Херсонщині співпрацювали з окупантами.

Про це повідомила пресслужба СБУ Херсонської області.

Так, співробітниками СБУ встановлено 45-річного мешканця села Бургунка Бериславського району Херсонської області. Чоловік підтримав окупацію Херсонщини та зголосився на «керівну» посаду у селі від представників загарбницької адміністрації рф.

Ворожий поплічник став так званим «главой Бургунского сельского совета вга Бериславского административного района Херсонской области».

На псевдопосаді виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. Допомагав «голові» створеного державою-агресором органу окупаційної влади – «Бериславской вга Херсонской области» у встановленні та підтриманні незаконної влади.

Займався «поповненням» штату «сільради», намагався переконати місцевих мешканців подавати документи на отримання громадянства та паспорта рф.

Мав на меті відновити освітній процес у селі за стандартами держави-агресора. Схиляв батьків школярів на свій бік, переконуючи віддати дітей до «нової» школи.

Псевдоголова «опікувався» гуманітарною допомогою для земляків від окупантів та соціальними виплатами у російських рублях, аби створити позитивну картинку представникам окупаційної влади.

Напередодні проведення незаконного референдуму рф активно сприяв його організації, агітував місцевих мешканців підтримати фейковий плебісцит щодо приєднання Херсонщини до росії. Надавав адміністративні приміщення для розміщення так званої дільничної виборчої комісії.

Фігуранту слідчі СБУ інкримінують ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльінсть) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Документування протиправної діяльності здійснювали співробітники СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної та Бериславської окружної прокуратур.