Окупанти готують мобілізацію у захоплених містах на Херсонщині та Запоріжжі – ЦНС

7 месяцев назад 0

На тимчасово захоплених Росією територіях Херсонської та Запорізької областей ворог проводить заходи мобілізаційної підготовки до лав свого злочинного війська. Росіяни створили так звані "федеральні комісаріати".

Про це в неділю, 24 вересня, повідомили у . Загарбники почали створювати фейкову систему військового обліку призовників та військовозобов'язаних чоловіків серед мешканців тимчасово окупованих населених пунктів.

Крім того, російські пропагандисти та окупаційні адміністрації на своїх ресурсах у мережі регулярно публікують оголошення з вимогами до чоловіків призовного віку та військовозобов'язаним надати копії своїх документів та особисті дані для того, щоб стати на "тимчасовий облік" у фейкових "військових комісаріатах", створених Кремлем. 

Місцевим на ТОТ також приходять повістки з вимогою з'явитися до районних адміністрацій та стати на "військовий облік".

У Центрі національного спротиву зазначили, що такі дії окупантів є злочином. Кожен крок ворога фіксується і надалі кожен причетний відповідатиме.

Як повідомлялось, російські загарбники зайнялися "виловом" нової партії гарматного м'яса для відправки на війну в Україну. Крім облав безпосередньо на території РФ, з'явилася інформація про активізацію росіян і на тимчасово окупованих територіях.