Окупанти максимально тиснуть на людей, щоб виїжджали, — Соболевський про ситуацію з депортацією на Херсонщині

2 года назад 0

Юрій Соболевський. Скриншот: uatv.ua
Примусова депортація українців російськими загарбниками відбувається просто зараз у низці тимчасово окупованих населених пунктах Херсонської області. Про це сьогодні, 4 листопада, в ефірі телеканалу  повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

“Це відбувається в Каховці, Новій Каховці, Голій Пристані та інших населених пунктах, які розташовані в 15-кілометровій зоні лівобережжя. Там максимально тиснуть на людей, з тим, щоб вони виїжджали. Є й підтверджений випадок, коли просто людей викидали з їхніх будинків і туди заселялися російські солдати”,  — розповів він.
Водночас, за інформацією першого заступника голови Херсонської облради, там іде максимальне розграбування росіянами.

“Там, де оголошено евакуацію, там вони повністю знімають маску, вони вже розуміють, що це територія, де не потрібно робити особливо картинку про те, що це якась цивілізована країна окупувала нашу територію. Там відбуваються досить страшні речі. У Бериславі максимально складна ситуація. Складна ситуація в Олешках, там теж зараз вони максимально тиснуть на людей, щоб вони виїжджали. Точно так само там іде часткове закриття медичних закладів, вони розгорнули на базі нашої лікарні додатково військовий госпіталь, тому що вони не справляються з кількістю поранених. У всій цій зоні там дуже складна ситуація”,  — підсумував Юрій Соболевський.