Окупанти на Херсонщині вбили двох українців, затримали підлітка за «держзраду» та депортують немічних до РФ

6 месяцев назад 0

Окупанти на Херсонщині посилюють тиск на українців. Без паспорта рф місцевим мешканцям відмовляють у лікуванні та роботі, погрожують конфіскацією майна та позбавленням батьківських прав. Також, правозахисники фіксують випадки вбивств, затримань і депортацій українців з тимчасово окупованих територій України.

Про це у «Медіацентрі Україна – Одеса»  адвокатка, директорка ГО “Східна правозахисна група” Віра Ястребова.

“У тимчасово окупованому селі Маслівка на Херсонщині окупанти розстріляли Олександра Бондаренка та Ірину Баранову в будинку, де вони проживали. Місцеві жителі повідомляють, що перед тим, як знайшли тіла, до будинку заходили невідомі люди в формі окупаційної армії рф. У злочині підозрюються військовослужбовці окупаційної армії Віталій Філіпов і Андрій Сафронов”, – повідомила адвокатка.

Правозахисниця також повідомила, що у селі Щасливцеве на Херсонщині російські окупанти затримали 15-річного Данила Клюкіна і звинувачують його у “держзраді”.

« 13 листопада в будинку, де мешкав підліток, агресори провели нелегальний обшук і затримали хлопця. Не дивлячись на те, що Данилу на сьогодні ще 15 років, а кримінальна відповідальність по цій статті настає з 16, окупанти все одно погрожують позбавленням волі від 3 до 8 років. Де зараз знаходиться хлопчик – невідомо”, – розповіла Віра Ястребова.

Крім того, російські окупанти продовжують вивозити місцевих жителів з захоплених рф територій України у росію. Днями окупанти повторно «евакуювали» вихованців інтернату з лівобережної Херсонщини. Це підтверджує і правозахисниця.

«Четверо підопічних Дніпрянського психоневрологічного будинку-інтернату депортують до Пензи. Їхнім перевезенням особисто займаються так званий міністр праці та соцзахисту ТО Херсонської області Алла Бархатнова та уповноважена з прав дітей рф Марія Львова-Бєлова» , – підсумувала правозахисниця.

Фото ілюстративне з відкритих джерел