Окупанти продовжують завозити на ТОТ пропагандистські підручники

7 месяцев назад 0

Ворог насичує свої “школи” на тимчасово окупованих територіях дитячою пропагандою.

Чергову партію з 2 тис. примірників макулатури завезли на Херсонщину. Так, на захоплені землі завезли підручники для 1-4 класів та 10-11 клас. Зокрема традиційно це книги з “історії росії”.

Цей предмет відіграє фундаментальну роль у пропагандистських осередках, якими є насправді російські школи на ТОТ. На цих уроках росіяни розповідають про “величність своєї нації” до якої належать підкорені народи та перекладають на Захід вину за свою загарбницьку війну.

Варто зауважити, що на ТОТ також було ввезено підручники з української мови. Так, є батьки які написали заяву про бажання їх дітей вивчати рідну мову, попри тиск. Такі діють вчать мову 1 годину на тиждень.

Проте для вивчення української мови росіяни надрукували свій підручник в якому українську мову виставляють як діалект російської й акцентують на “братерстві народів”.

Центр національного спротиву закликає батьків не позбавляти своїх дітей майбутнього й організовувати онлайн-навчання дітей в українських школах та проводити бесіди з дітьми щодо пропаганди, які ті отримують в окупаційних “школах”.