Окупанти «реєструють» Скадовський порт за російським законодавством

9 месяцев назад 0

Окупанти «реєструють» Скадовський порт за російським законодавством25.10.2023 — 11:35
Росіяни почали реєстрацію окупованого порту Скадовськ за російським законодавством.

Окупанти розпочали в Скадовському морському торговельному порту процес перереєстрації документації за законодавством рф.

Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на « директора державного унітарного підприємства “Херсонський морський торговельний порт” » Андрія Харитонова. 

За словами колаборанта, наразі у порту працюють близько 150 осіб. « Набір йде активно », але лише тих фахівців, які потрібні окупантам на цей час.

Андрій Харитонов (54 роки) – громадянин та зрадник України. З 29 жовтня 2021 року він працював на посаді матроса-моториста судна «Технік» Херсонської технічної дільниці водних шляхів ДП « Укрводшлях ». 15 грудня його перевели на посаду заступника начальника дільниці.

Невдовзі після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, Харитонов добровільно перейшов на бік окупантів. Торік Служба безпеки повідомила йому про підозру в державній зраді.

Нагадаємо, до приходу окупантів підприємство вже кілька років перебував у стагнації. У 2014 році Скадовський порт різко втратив 80% вантажообігу. Тоді, попри вигідне географічне положення та низькі тарифи, перевізники не ризикували співпрацювати з портом через його небезпечну близькість до зони АТО (ООС).