Окупанти визнають, що в мобільному зв’язку є “білі плями”

2 месяца назад 0

У селі Ногайське (яке окупанти не поспішають «перейменовувати» назад у Жовтневе) Генічеського району, встановили нову вежу мобільного зв’язку.  «Раніше була інфраструктура ЗG, встановлена Україною, — розповів пропагандистам з окупаційного телеканалу «Таврия» заступник окупаційного міністра цифрового розвитку і масових комунікацій Херсонської області. —  Зараз ми модернізуємо, переводимо на 4G. Це приводить до вищих швидкостей інтернету і вищого покриття мережею».

У Ногайському, заявили пропагандисти, раніше, аби зателефонувати, люди змушені були виходити на вулицю, а про мобільний інтернет і говорити було нічого. «Білі плями» у зв’язку, мовляв, були не лише там, а і є зараз у багатьох населених пунктах, навіть — містах. Наразі у Ногайському все працює. Навіть коментар вдячного жителя на камеру записали. Може, навіть останнього, адже і до окупації у степовому селі недалеко від адмінмежі з Запорізькою областю небагато людей проживало. Для чого тоді міняли обладнання? Хтозна. Може, для потреб військових. А, може, для сюжету пропагандистів. А, може, і не міняли…

А от межі мовлення пропагандистських радіостанцій окупанти таки розширюють. Так, днями в окупованому Новотроїцькому почало роботу радіо «Таврия», а у Скадовську — радіо «Комсомольская правда».

Борис ВИНОГРАДОВ,