Окупанти зі «Шторм Z» відмовляються йти на штурм позицій ЗСУ на лівобережжі Херсонщини: що відбувається

6 месяцев назад 0

Українські захисники  продовжують контрнаступ на лівобережжі Херсонщини. Російські окупанти бояться натиску Збройних сил України і  відмовляються йти на штурм їхніх позицій.

Про це стало відомо з власних джерел. "Підрозділ "Шторм" 28-го МСП відмовляється йти на штурм у районі н.п. Кринки", – зазначив інсайдер.

Зазначається, що причиною цього є те, що  у підрозділі спостерігається критична морально-психологічна ситуація . Зокрема, окупанти конфліктують між собою, вживають наркотики та алкоголь, між ними часто трапляються бійки. Більшість наказів виконувати підрозділ навідріз відмовляється.

Крім того,  у них серйозні проблеми з укомплектованістю . Командування окупантів намагається їх вирішувати за рахунок 24-го та 26-го полків, переводячи туди чергове "гарматне м’ясо", але суттєво виправити ситуацію їм не вдається.

Нагадаємо, що "Шторм-Z" – це низка штрафних військових частин, створених Росією у квітні 2023 року за зразком ПВК "Вагнер" після конфлікту міноборони РФ із лідером "Вагнера" Євгеном Пригожиним. Такі загони зазвичай використовують на найбільш вразливих ділянках фронту, де вони зазнають великих втрат. Оскільки бійці "Шторм Z" офіційно фактично не існують, у них немає на руках довідок, контракту на службу. Також "Шторм Z" порівнюються зі штрафними батальйонами, які існували у Червоній армії під час Другої світової війни.

​Варто зазначити, що батальйон російських окупантів "Шторм-Z" часто використовують на війні в Україні як гарматне мʼясо. Однак бійці, які входять до складу цих штрафних підрозділів, останнім часом усе частіше дезертують з поля бою.

Раніше полонений окупант зі "Шторм-Z" закликав росіян не їхати на війну в Україну. Він заявив, що краще вже сидіти в тюрмі.​