Окупанти знову посилили паспортизацію на Херсонщині

7 месяцев назад 0

Російські загарбники знову посилили паспортизацію у Херсонській області. Окупанти вже відмовляються надавати місцевому населенню з українськими паспортами будь-які послуги. Про це розповів голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін в  національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

За його словами, ситуація на окупованих територіях критична.

"Ситуація на тимчасово окупованому Лівобережжі дуже критична. За останній місяць вона ще стала критичнішою. Бо окупанти зробили все, аби люди там не жили, а виживали. Щодо паспортизації. То зараз цей процес вони дуже посилили, адже бачать, що люди не хочуть брати до рук так звані ці документи. Тому вдаються до тактики шантажу. Зараз отримати будь-яку послугу з українським паспортом або будь-яким іншим українським документом фактично неможливо. Таким чином на людей тиснуть, щоб вони брали російські паспорти, позбавляючи таких базових потреб, як медицина, освіта. Навіть так звану гуманітарку дають з паспортом російської федерації", — зазначив Прокудін.

Також він додав, що росіяни тиснуть на усіх: підприємців, освітян. 

Крім того окупанти продовжують на окупованій Херсонщині і мобілізаційні заходи, заявив Прокудін.

"Від 18 до 40 років не дають спуску взагалі чоловікам, змушують ставати на так званий військовий облік, штрафують, роздають ці папірці на блокпостах і змушують мобілізуватися. У разі відмови погрожують відповідальністю", — розповів голова Херсонської ОВА.