Олександр Самойленко: Хочу, щоб День єднання став для кожного з нас по-справжньому державним та урочистим

2 года назад 0

Сьогодні, 16 лютого вперше українці відзначають День єднання. Відповідний Указ № 53/2022 підписав Президент України 14 лютого. Відтепер щороку 16 лютого в Україні на державному рівні відзначатимуть нове державне свято.
З цієї нагоди херсонці зібралися на схилах Дніпра біля обласної бібліотеки ім. Олеся Гончара. На захід прийшли люди з синьо-жовтими прапорами та патріотичною символікою.

Під звуки гімну України Державний Прапор України на головному флагштоці підняли солдати військової частини 3056 Національної гвардії України – Роман Жилка та Максим Веселов.

«Для мене єдність – це те, що ми в різних конфесіях, говоримо по-різному, і по суті є різними людьми, але ми всі живемо в одній країні. Вчора обласні депутати попри різні політичні погляди одноголосно підтримали фінансування територіальної оборони. Це і є єдність!
Хочу, щоб День єднання став для кожного з нас по-справжньому державним та урочистим. Україна – єдина! », – зазначив у своєму виступі голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко.

Після підняття державного прапора священники різних конфесій провели спільну молитву за мир в Україні.
Херсонська обласна рада