Олександр Співаковський: Яна Лебєдєва – гордість спортивної спільноти Херсонщини і, звісно, всієї України! — новости херсона

3 года назад 0

Срібна призерка Паралімпійських ігор-2020 Яна Лебєдєва зустрілася з ректором ХДУ Олександром Співаковським
Нещодавно у Токіо звершилися Паралімпійські ігри-2020. Серед призерів – студентка Херсонського державного університету Яна Лебєдєва. Ще декілька днів тому херсонська спільнота зустрічала спортсменку на залізничному вокзалі. А сьогодні Яна Лебєдєва вже у стінах рідного університету.
Яна Лебєдєва навчається на факультеті фізичного виховання та спорту ХДУ на спеціальності Фізична культура.
Спортом активно займається майже 7 років. Вона є Майстром спорту України міжнародного класу, дворазовою чемпіонкою Європи з метання диску та срібною призеркою чемпіонату світу зі штовхання ядра та метання диску.
Виступ на цьогорічних Паралімпійських іграх у Токіо став для неї дебютним. Однак, незважаючи на це, спортсменка виборола почесну срібну медаль з метання диску та встановила новий світовий рекорд у своєму класі F53.
Сьогодні срібна призерка Паралімпійських ігор зустрілася з ректором ХДУ Олександром Співаковським та деканом факультету фізичного виховання та спорту ХДУ Іваном Глуховим.
«Яна Лебєдєва – гордість спортивної спільноти Херсонщини і, звісно, всієї України! Своїм прикладом незламності та необмежених можливостей вона надихає мільйони людей! Не перестаю захоплюватися силою духу та характеру наших землячок!», – прокоментував ректор ХДУ Олександр Співаковський.
Пресцентр ХДУ