“Омріяні подорожі”: у вікнах турагенції розмістили нову виставку херсонської художниці

8 месяцев назад 0

Перегляди 198У Херсоні у вікнах приміщення турагенції розмістили вуличну виставку Маргарити Болгар “Омріяні подорожі”.Фотокореспондент Медіаплатформи “Вгору” зробив декілька фото. “Вийшла дійсно сайт-специфік виставка – те, що ми робимо в проєкті НА ПЛАВУ. Це коли місце і сенси, які воно несе, поєднується з роботами художника”, – Олена Афанасьєва. Як на сторінці  громадської організації “Центр культурного розвитку "Тотем", місце, де розмістити картини обрали не випадково, адже воно пов'язане з подорожами.

“Це місце нагадує про подорожі, які пережили Херсонці-ВПО, і це точно не можна назвати задоволенням. Проте мрії про подорожі залишилися – перед усім про подорож додому. Крім того, ми мріємо про поїздки до моря – Чорного, Азовського, до наших Генічеська, Скадовська, Залізного Порту та Лазурного.” Вулична виставка, розміщена в рамках проєкту “На плаву”. За підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

Так, 28 липня в центрі Херсона з’явилася перша вулична галерея – роботи художниці Світлани Юр’євої у вікнах Будинку вчителя. 

Також, 20 серпня, у Херсоні на плитах ОСБ, якими забиті вікна одного з магазинів, з’явилися малюнки авторства херсонського митця Олександра Танасюка. На картинах зображені день звільнення Херсона, затоплення міста та вид із бібліотеки ім. Гончара.

Дві мисткині об'єдналися, аби тримати мистецтво Херсонщини “На плаву”. Ще одна виставка з'явилася  у вікнах Херсона. Представлені роботи художниць Олександри Паранченко та Євгенії Решетникової.