Онлайн покер – азартна гра чи спорт?

1 год назад 0

Не вщухають суперечки між поціновувачами покеру та антагоністами азартних ігор. Одні кажуть, що  – це спорт. Інші переконані, що гра мільйонів – всього лише азартна забавка. 

У деяких країнах покер на законодавчому рівні визнано спортом. В цей невеликий список входить і наша держава. У 2018 році Міністерство молоді та спорту визнало покер одним із видів спорту.

Онлайн покер : скільки градусів азарту По-перше, давайте розберемося з визначенням самого поняття. Азартною називають гру, в якій учасники вступають з головною метою: отримати виграш. При цьому все залежить на 100% від удачі, і на 0% від вмінь гравця. 

По-друге, в азартній грі обов’язково чимось ризикувати (частіше за все грошима). Якщо гра йде на “фантики” – навряд чи можна її назвати азартною. Найвиразніший приклад – всім відома лотерея. Учасник купив лотерейний білет за гроші та очікує результатів. Підсумок залежить повністю від фортуни, і гравець ніяк не може задіяти свої вміння. Чого аж ніяк не можна сказати про online poker, в якому дуже багато залежить від покерних вмінь гравця.

Припустимо, людина кожен день заходить в казино та грає на автоматах. Іноді виграє, іноді програє, але якщо брати результат на дистанції – це завжди мінус. Механізм слоту встановлений таким чином, що на довгому проміжку часу його неможливо обіграти. Можливі лише короткотривалі виграші, але результат завжди буде негативним. При цьому нічого не залежить від умінь учасника процесу.

А тепер розглянемо онлайн покер. Дилер роздає кожному гравцю по дві закритих карти, але з ними можна зіграти по-різному. Також є один важливий момент – професіонали грають на дистанції в плюс. Аматор може обіграти суперників в одній або декількох іграх. Але якщо любитель зіграє 10 000 роздач з умовним Негреану – у більшості з них Даніель буде переможцем. Тому що він один з найкращих гравців в покер онлайн, і його вмінь вистачає, щоб перемагати на дистанції.

Речі, які пов'язані з ризиком у житті Якщо вважаєте, що в вашому житті немає місця азарту, – ви помиляєтесь. Більшість людей, які не грають в покер онлайн, все одно стикаються з ризиками майже щодня. Наприклад:

  • Медицинська страховка. Кожен місяць або рік людина робить внесок у фонд соціального страхування. Але вона не знає, чи станеться з нею страховий випадок, щоб покрити виплати у фонд. Можна ризикнути і взагалі не оплачувати страховку, але що, якщо  раптом нещасний випадок таки станеться?
  • Акції. Після придбання акцій ніколи не можна бути на 100% впевненим, чи виростуть вони в ціні. Навіть існує шанс, що їх ціна дуже впаде, і ви станете банкротом. Звичайно, аналітики купують далеко не все підряд, але 100 відсоткової гарантії ніхто не дасть.
  • Захоплення альпінізмом. Це дуже небезпечне хобі, і кожен рік досить багато людей помирає під час підйому в гори. Але це не зупиняє десятки тисяч людей на планеті, яким подобається ризикувати.

Це лише три рандомних приклади із сотень можливих в житті. Тобто ми постійно стикаємося з ризиковими ситуаціями, і у філософському плані взагалі наше існування можна назвати азартною грою.

Ігрова залежність Це дуже серйозна тема, яку не можна обходити стороною. У деяких бажання грати настільки сильне, що в їхніх діях зникає здоровий глузд. Такі люди програють в покері останні гроші, а потім ще й беруть в борг. Це повністю неправильне відношення до гри, яке призводить до тяжких фінансових наслідків. 

Таким людям взагалі не можна грати в онлайн покер, тому що для них він стане прірвою. Далеко не кожен може відштовхнутися від дна та випірнути на поверхню. Тому в кожній справі треба знати міру та триматися золотої середини. 

Гемблінгові оператори беруть на себе обов’язок нагадувати своїм користувачам про принципи відповідальної гри. Наприклад, на сайті обов'язково має бути інформація про Responsibility Gaming. Також у функціоналі платформ для гемблінгу є можливість встановити ліміти на максимальний та мінімальний програш. Користувачі можуть самообмежити себе на окремі проміжки часу.

Варто зазначити, що є спеціальні комісії з регулювання азартних ігор. Ці комітети займаються видачею ліцензій. При дозволі на гемблінг на законодавчому рівні організатори платять податки і підтримують економіку країни.

Вердикт Не дивлячись на те, що в покері 70% вирішують вміння та навички, є й місце для удачі – 30%. Тому найкращим рішенням буде назвати покер інтелектуальною грою, в якій при правильному підході можна досягти неабияких результатів.

Гравці в покер онлайн витрачають по декілька годин в день на вивчення теорії, роботу над помилками та пошук слабких місць. При правильному підході це призводить до покращення результатів на дистанції. У будь-якій справі потрібно докласти чимало зусиль для досягнення результатів, і покер – не виключення.