ООН: кількість постраждалих людей через обстріли армією РФ на Херсонщині

2 месяца назад 0

З 24 лютого 2022 через обстріли армією РФ із різного виду озброєння в України загинуло 10 тисяч 582 людини, 19 тисяч 875 – поранені. 

Про це  у дворічному звіті Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні (ММПЛУ): “Захист цивільних осіб: вплив бойових дій на цивільних із 24 лютого 2022 року”.

Представники ООН повідомили, що в Херсонській області через артилерійські обстріли, удари з реактивних систем залпового вогню та іншої зброї загинуло 665 людей, 1 тисяча 887 – поранені, йдеться у звіті. Скриншот зі сторінки ООН
“Більшість втрат (78 відсотків) через зброю вибухової дії з широкою зоною ураження відбулась поблизу лінії фронту внаслідок артилерійських обстрілів, ударів із реактивних систем залпового вогню та повітряних бомб”, – йдеться у звіті. Зазначається, що найбільше постраждали літні люди, які не хотіли або не могли виїхати з населених пунктів біля лінії фронту.

  • 25 лютого російські військові обстріляли Тягинку Бериславського району. Унаслідок цього загинули 44-річний чоловік і 62-річна жінка.
  • 17 лютого окупаційні війська завдали удару по Херсону. Унаслідок цього загинув 49-річний місцевий житель.
  • Станом на 25 лютого 2024 року Національна поліція України розпочала 98 тисяч 946 кримінальних проваджень за фактом порушення законів та звичаїв війни.