ООН передала 1400 комплектів для ремонту пошкоджених будинків на деокупованій Херсонщині

2 года назад 0

ООН передала 1,4 тисяч комплектів для ремонту пошкоджених будинків на деокупованій території Херсонщині — з наступного тижня їх почнуть доставляти жителям звільнених громад.
Про це повідомив у голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич, передає .

«Мали плідну зустріч з гуманітарною координаторкою  в Україні Деніз Браун та Послом Швеції Тобіасом Тибергом. На попередній зустрічі ми надали список потреб херсонців з деокупованих територій»,  — написав Янушевич.

За його словами, вже роздано понад 35 тисяч проднаборів жителям деокупованих Кочубеївки, Нововоронцовки, Великоолександрівки.Також ООН передала 1400 комплектів для ремонту пошкоджених будинків — з наступного тижня їх почнуть доставляти жителям звільнених громад.
Як зазначив керівник ОВА, під час зустрічі окреслили наступну партію допомоги — продукти, засоби гігієни, ліки, предмети першої необхідності, засоби очищення води та водопідготовки, обладнання для проходження зимового періоду.За словами Янушевича, ООН розгляне можливість долучитися до ремонту та обладнання місць тимчасового розселення переселенців і будівництва модульних містечок.Він також повідомив, що обговорив з Тибергом можливу участь Швеції у розвитку деокупованих громад Херсонщини, їх цифровізації.
Як повідомляв Укрінформ, на деокупованих територіях Херсонщини, у зв'язку з бойовими діями та постійними ворожими обстрілами, склалася важка ситуація з електропостачанням.
Запрацювала довідкова служба Херсонської ОВА. Тут, зокрема, можна знайти відповіді на питання: як виїхати з тимчасово захопленої території Херсонської області, як отримати доступ до Приват24 на захопленій території, де можна знайти інформацію про гуманітарну допомогу в населеному пункті, як отримати тимчасове житло, як отримати безоплатну медичну допомогу, як зафіксувати збитки, завдані під час воєнних дій, з метою подальшої компенсації.

Херсонська ОВА створила електронний опитувальник для жителів області. Більше половини всіх звернень мешканців Херсонщини, що надійшли в результаті опитування ОВА, – про потребу в їжі.

Фото: Фейсбук Ярослава Янушевича